Za SUP cena ne vključuje le deske in vesla

Sup deska

Supanje zahteva nekaj kosov opreme, ki so povsem nepogrešljivi. Ne moremo si seveda predstavljati veslanja na deski brez deske in vesla, poleg tega pa ne smemo pozabiti na nekatere druge nepogrešljive kose opreme. Tak komplet je lahko že sam po sebi relativno drag, upoštevati pa moramo tudi druge morebitne stroške, tako da na koncu ne bo presenečenj na računu.

Največji delež stroškov seveda predstavljata SUP deska in veslo oziroma osnovna zbirka opreme, ki jo običajno kupimo kar v kompletu. Tak komplet stane več sto evrov, lahko tudi tisočaka za tiste, ki so pri izbiri nekoliko bolj zahtevni. Poleg tega je za SUP cena odvisna tudi od tega, kaj komplet vsebuje – če je že vključeno prav vse, kar utegnemo pri supanju potrebovati, potem omembe vrednih dodatnih stroškov pravzaprav ne bo. Predvsem pri cenovno ugodnejših ponudbah pa se pogosto izkaže, da v kompletu ne bomo našli kakšnih uporabnih dodatkov, ki jih bo treba kupiti posebej.

Omembe si gotovo zasluži varnostna oprema, ki je dokaj redko vključena v komplete. SUP deska in veslo sta seveda dovolj, da lahko veslamo na morju, a za varno in brezskrbno udejstvovanje v tej dejavnosti bomo potrebovali tudi nekaj kosov varnostne opreme. V kompletu je običajno še vrvica, s katero se SUP deska varno pričvrsti na gleženj, ne dobimo pa kakšne druge uporabne opreme. Posledično je za SUP cena še višja, če se moramo posebej posvetiti izbiri varnostne opreme, kot je rešilni jopič ali čelada, na voljo pa imamo tudi nekatere druge izdelke.

Pomembno je predvsem to, da se na nakup opreme dobro pripravimo. Morda bo šlo za precejšen finančni zalogaj, zato je treba vnaprej predvideti stroške, da za SUP cena ne bo neprijetno presenečenje. Splača se vložiti dovolj denarja, da zagotovimo varno in zanesljivo supanje.

Close